mihai diaconescu

în principiu, nu-mi convine

Din start, ar trebui să precizez că nu sunt absolut deloc un fan al trailerelor. Nu le consider niciodată relevante, pentru că de cele mai multe ori am luat ţeapă. Trailerul unui film te ajută doar dacă e vorba de un film în care efectele speciale contează, ca să ştii la ce să te aştepţi. Mi-e greu să cred că în cazul filmului Tăcerea mieilor, de exemplu, două minute şi douăzeci de secunde te pot ajuta să afli mai mult decât îţi spune un poster: distribuţia şi o frază cuprinzătoare.

Însă astăzi, pentru prima oară, un trailer mă face să încep o numărătoare lungă şi care se anunţă dificilă. În august, pe 22, apare al doilea film din seria Sin City. Purtând acelaşi nume ca si cartea lui Frank Miller din ’93, A Dame to Kill For continuă ideea unei producţii parcă scoase cu totul dintr-o revistă de benzi desenate, cu personaje interpretate de o distribuţie antologică. Să-i aduni, la un loc, pe Mickey Rourke, Ray Liotta, Bruce Willis, Michael Madsen şi Rosario Dawson nu-i puţin şi anunţă un regal cinematografic. Nu ignor nici prezenta lui Josh Brolin ca actor principal, dar prefer sa nu ma pronunt inainte, avem de-a face cu niste calibre diferite, totusi.

Primul Sin City a fost o reuşită. Robert Rodriguez, a cărui marcă e foarte greu de omis, odată ce faci cunoştinţă cu el – şi vă recomand să începeţi fie cu Sin City, fie cu From Dusk Till Dawn, ca să înţelegeţi despre ce vorbesc – impune un stil pe care niciun alt regizor nu l-ar putea repeta cu la fel de mare succes. Filmat complet în alb-negru, lăsând doar două, maximum trei culori la vedere, în momente şi cadre sugestive, Sin City nu a rupt gura târgului la nivel de încasări, aşa cum îi stă bine unui film dedicat unui public restrâns, fin cunoscător şi devorator de calitate, înaintea mainstream-ului.

Al doilea Sin City se anunţă la fel de spectaculos. Unde mai pui că, în distribuţia anunţată pe imdb, apare şi Lady Gaga. Tacâmul e complet, acum să nu ne lovească Putin sau vreun meteorit până tocmai pe 22 august.

http://www.youtube.com/watch?v=nqRRF5y94uE

Mihai Diaconescu on March - 9 - 2014

2 Responses to ““Sin City: A Dame to Kill For” e singurul film pentru care merită să numeri zilele până la lansare, în 2014”

  1. klubbingman says:

    sa fie intr-un ceas bun si sa avem ce vedea in vara asta.

  2. Franquia says:

    Sin City este unul dintre filmele mele preferate!

Leave a Reply