mihai diaconescu

în principiu, nu-mi convine

În ceea ce nu poate fi descris decât o batjocură cronică la adresa populaţiei române, luptă politică din peisajul mioritic riscă să nască monştri mai greu de digerat decât cei pe care oricum trebuie să îi inghitim în fiecare zi, prin mass-media. Instabilitatea ce tinde să devină cronică şi nevoia creerii unei majorităţi parlamentare pentru a putea guverna amărâta asta de ţară e pe cale să ne mai toarne pe cap o problemă: comunitatea romă.

Citez:

“Partida Romilor «Pro Europa» cere premierului Victor Ponta sa initieze negocieri cu reprezentantii romilor din Parlament pentru formarea noului guvern in vederea infiintarii unui Minister al Romilor condus de un reprezentant al etniei, care sa se ocupe de gestionarea si rezolvarea problemelor romilor in domenii precum educatia, sanatatea, crearea de locuri de munca si integrarea lor cat mai rapida. Situatia romilor este dezastruoasa si se trag semnale de alarma din partea Comisiei Europene legate de aceasta situatie. Acest minister ar putea pune in miscare rezolvarea problemelor cu care se confrunta romii. Motivul acestei propuneri este faptul ca populatia roma din Romania este intr-un numar mult mai mare decat cea maghiara si ar trebui ca Victor Ponta sa negocieze si cu romii, nu numai cu UDMR”

Ca să înţelegeţi, romii încep, încet dar sigur, să înţeleagă ce potenţial electoral au. Că au! Şi e imens! Şi dacă pân-acum scrâşneam printre dinţi, ca naţiune, că UDMR este un partid care numără suficiente voturi încât să influenţeze viaţa politică din România, ne pregătim, probabil, de o nouă minoritate care să poate pune condiţii. V-aţi prins? Toată lumea ne va condiţiona viaţă nouă, românilor. Ăstora care suntem români pe de-a-ntregu’, cum se zice.

Departe de a fi rasist sau xenofob, găsesc că problema devine complicată. Pentru că atât comunitatea maghiară, cât şi cea romă e mai responsabilă în zilele de alegeri, dacă ei ştiu că au pentru ce o face. Şi au. Şi toată lumea e ocupată s-aleagă o tabără dintre Ponta, Băsescu, Tariceanu şi ce a mai rămas din PNL. În tot acest timp, vulturii aşteaptă firmiturile, iar pentru cetăţeanul român, Guvernul său nu a făcut nimic în anul calendaristic 2014.

romi_repatriat_pe_aeroportul_din_timisoara05_faa794173e

sursa foto: http://www.evz.ro/

Mihai Diaconescu on March - 2 - 2014
categories: eu cred că

One Response to “dacă problema maghiarilor în politică te scârbeşte, s-ar putea să mai ai una în curând”

  1. David Tudor says:

    Daca se mai inmultesc Romii am murit. Nu au ce cauta ei in politica. Sa stea la vaca, daca au.

Leave a Reply